Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht is het onderdeel van het burgerlijk recht dat zich onder meer bezighoudt met afstamming, huwelijk en echtscheiding en andere daarmee verband houdende zaken, zoals alimentatie, omgang en gezag.

Komt u onverhoopt in een situatie van een echtscheiding terecht, dan kan ik u bijstaan om tot passende oplossingen te geraken. Inlevingsvermogen, korte lijnen en heldere communicatie staan bij mij centraal in de communicatie richting u. Samen bekijken we wat voor uw situatie de beste oplossing is. Dat kan zijn een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek, maar ook op eenzijdig verzoek in een procedure op tegenspraak bij de rechter. Indien er kinderen bij betrokken zijn, maken die – afhankelijk van hun leeftijd – onderdeel uit van dit traject middels een ouderschapsplan.

Ook als u niet gehuwd bent, kunnen er problemen ontstaan als u besluit uit elkaar te gaan. Zeker als er sprake is van kinderen en bijvoorbeeld een gemeenschappelijk huis.

Voorts kunnen de problemen ook pas na de echtscheiding ontstaan, zoals bijvoorbeeld het niet voldoen van de alimentatie of indien een omgangsregeling niet wordt nagekomen. Ook in die gevallen kan ik u bijstaan.

 

 

Juridische problemen?

NEEM CONTACT OP

info@rachelsmeets.nl
Sint Annalaan 21, 6214 AA Maastricht, Nederland